Κυριακή 17/05/15 - Λεμεσός



Παραστάσεις στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί

10:30-11:30  «Αισώπου ήχοι»
Η αφηγήτρια Σοφήλια Τσορτέκη και η μουσικός Φωτεινή Τσακνάκη παρουσιάζουν μια παράσταση με αφήγηση μύθων του Αισώπου! Πρόκειται για μια παράσταση αφήγησης παραμυθιών παιδαγωγικού χαρακτήρα γεμάτη διδακτικές ιστορίες και μουσική με την οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους διαχρονικούς μύθους του Αισώπου και τα διδάγματά του αλλά και τη μουσική, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν!

Αφήγηση: Σοφήλια Τσορτέκη
Μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη

(Είσοδος 5 ευρώ. Κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά άνω των 5 χρονών)


12:00-13:00  Ιστορίες του παππού Θεόφιλου
Αφήγημα σχετικό με τη ζωή και το έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου . Η  αφήγηση θα συνοδεύεται από παράλληλη προβολή διαφανειών έργων του ζωγράφου και θα περιλαμβάνει μουσικό μέρος κατά το οποίο θα αποδοθούν ζωντανά τα τραγούδια ¨Κέλομαί σε Γογγύλα" και "Σκερτσοπεταχτό". Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι : Μιχάλης Πάκκος: τζουράς, Αντιγόνη Ιωαννίδου: τραγούδι, κρουστά.

Αφήγηση: Αντιγόνη Ιωαννίδου
Μουσική: Μιχάλης Πάκκος

(Είσοδος 5 ευρώ. Κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά άνω των 8 χρονών)


16:00-17:00  «’Άσπρη πέτρα ξέξασπρη…»
Τα καθαρά ξεπλυμένα απ’ τη βροχή βότσαλα, κινούνται μεταξύ των τοπίων, πάνω από λιβάδια, δέντρα, βουνά και ποτάμια, κήπους και θάλασσες. Μια σειρά αφηγήσεων με θέμα την πέτρα.

Αφήγηση: Γιώργος Λάιος


Παράλληλη έκθεση έργων του Μιχάλη Μόζορα.

(Είσοδος 5 ευρώ. Κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 χρονών)

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΛ: 99526772

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί θα εκτίθενται και θα διατίθενται προς πώληση έργα των εικαστικών Μαρίας Μιχαήλ, Μιχάλη Μόζορα, Φλώρας Πασχάλη και φωτογραφίες του Πάμπου Χαραλαμπίδη.

Σχόλια