2015


2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΡΟΜΙΟ 2015
14-18 ΜΑΙΟΥ 2015


ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΠΑΦΟΣ

Μετά τη μεγάλη αποδοχή του κοινού που είχε η διοργάνωση του Πρώτου Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου, το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, καθιερώνει σε ετήσια βάση την εκδήλωση αυτή με σκοπό να χαρίσει στο κοινό της Κύπρου τη μαγεία των ιστοριών και των αφηγήσεων, να συμβάλει στη διάσωση των λαϊκών κυρίως παραμυθιών και να εμπλουτίσει με τον τρόπο αυτό τα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Παραμυθιού 2015

Το Φεστιβάλ 14-18 Μαΐου

Μια γιορτή που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τον κόσμο του παραμυθιού με επίκεντρο την προφορικότητα. Περιλαμβάνει Παραστάσεις καταξιωμένων παραμυθάδων που θα αφηγηθούν λαϊκά και άλλα παραμύθια, επίδοξων πρωτοπόρων που θα επιχειρήσουν νέες προσεγγίσεις μέσα από το μέρος Πειραματικές Αφηγήσεις, νέων αφηγητών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του παραμυθιού μέσα από το μέρος Ελεύθερες Αφηγήσεις και συγγραφέων μέσα από τις Παρουσιάσεις έντεχνου παραμυθιού.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Πρόσωπα και πράγματα

Επτά συγγραφείς και δεκατρείς αφηγητές δίνουν το εναρκτήριο σήμα για το Φεστιβάλ σε μια μεγάλη γιορτή την πρώτη μέρα.

Ακολουθούν δέκα διαφορετικές παραστάσεις και μία συναυλία στη Λεμεσό, μια παράσταση στην Πάφο και άλλες τρεις παραστάσεις στη Λευκωσία, εκθέσεις βιβλίου και εικαστικές εκθέσεις.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών (Ελλάδα) Γιώργος Ευγενικός. Υπεύθυνη συντονισμού είναι η Πρόεδρος του Κέντρου Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο Κατερίνα Βοσκαρίδου. Την εικαστική δημιουργία της αφίσας υπογράφει η εικαστικός Μαρία Μιχαήλ.

Συμμετέχουν γνωστοί αφηγητές από Ελλάδα και από Κύπρο. Μια παραμυθένια συναυλία στη λήξη του Φεστιβάλ θα δώσουν οι μουσικοί Αγγελίνα Σωτηρίου και Χρίστος Τυλισσανάκης.ΕΛΛΑΔΑ: Εύη Γεροκώστα, Γιώργος Ευγενικός, Αντιγόνη Ιωαννίδου, Βιργινία Κοκκίνου, Γιώργος Λάιος, Άννα Σταματούκου και η Σοφήλια Τσορτέκη ΚΥΠΡΟΣ: Δωρίτα Βοσκαρίδου, Κατερίνα Βοσκαρίδου,  Πάμπος Βοσκαρίδης, Σοφία Γεωργιάδη, Ελενίτσα Γεωργίου, Μαρία Θεριστή, Σταυρίνος Κυριάκου, Γιώτα Κωνσταντίνου, Νίκολα Λευκαρίτη, Αναστασία Λυσανδρίδου, Μιχάλης Πάκκος, Θάλεια Πανοπούλου Paquot, Δήμητρα Ευθυμίου Ραπόζα, Ελένη Σοφοκλέους, Κυριάκος Ταλιώτης, Σκεύη Τσιάκκα, Έλενα Αντωνίου-Τσιελεπή, Αναστασία Φλουρέντζου, Κυριακή Τσαγκάρη Χατζηγεωργίου.  ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Στέλλα Βοσκαρίδου, Μιχάλης Πάκκος, Αγγελίνα Σωτηρίου, Φωτεινή Τσακνάκη, Χρίστος Τυλισσανάκης. ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Μαρία Κάνθερ, Δέσποινα Κυριακίδου, Αίγλη Χατζηδημητρίου, Κωνσταντίνα Χατζηκυριάκου, Ράνια Χατζηκώστα, Αγγέλα Χριστοφίδου. ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ: Μαρία Μιχαήλ, Μιχάλης Μόζορας, Φλώρα Πασχάλη, Πάμπος Χαραλαμπίδης.
Οι χώροι

Ενισχύοντας έτσι τη σημασία της επιλογής της Λεμεσού ως επίκεντρο των εκδηλώσεων, του στοιχείου της προφορικότητας που είναι σύμφυτο με τα χαρακτηριστικά της Αγοράς και της προσπάθειας για διάσωση και διάδοση του λαϊκού μας πολιτισμού που χαρακτηρίζει τόσο τη διοργάνωσή όσο και την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού, η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιείται στην Α’ Δημοτική Αγορά Λεμεσού, Το Παντοπουλείον.

Στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί θα δοθούν οι πλείστες των παραστάσεων. Ένας χώρος όπου καθημερινά αναζητούνται τα στοιχεία της παράδοσης που θα κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη.

Στο δημιουργικό χώρου του Ιδρύματος Άρτος φιλοξενούνται στο πλαίσιο το X-Dream Festival οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Παραμυθιού στη Λευκωσίας. (ΤΗΛ: 22445455)

Στο νεοκλασικό αρχοντικό του Τεχνόπολις 20 φιλοξενούνται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Πάφο. (ΤΗΛ: 70002420)

Μέγας Χορηγός: Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία ΣΙΓΜΑ

Στηρίζουν: Acute Advisory Services, mpec, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Δήμος Λεμεσού, Ίδρυμα Άρτος

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΛ: 99526772

 
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από τις περσινές εκδηλώσεις στις σελίδες


https://www.facebook.com/paramythodromio
http://technod.wix.com/afigisi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις