Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου - Αφήγηση στη Σχολή Τυφλών από την Μ. Αισώπου

16:00
Σχολή
Τυφλών Λευκωσίας                                                                                                  
«Κάτι χάνω, κάτι βρίσκω»
Το βιβλίο αναφέρεται σε ένα θέμα ταμπού για συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας: Τον θάνατο και τη διαχείριση του πένθους. Τα παιδιά δεν είναι προετοιμασμένα για το γεγονός αυτό που είναι μέρος της ζωής τελικά. Η δυτική κουλτούρα έχει εξοστρακίσει τον θάνατο από τη ζωή μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά να διαχειριστούν και να ''ζήσουν ''το πένθος τους, ώστε να το ξεπεράσουν.

Τα πέντε κόκκινα μήλα που αφήνει μαζί με το γράμμα με τις συμβουλές της η κυρά Καλή στα παιδιά της είναι τα πέντε στάδια του πένθους και κάθε μήλο που τρώνε τους φαίνεται και πιο γλυκό. Η ιστορία δεν είναι καθόλου μακάβρια ή λυπηρή. Ο Άγγελος που ήρθε να πάρει την κυρά Καλή δεν μπόρεσε παρά να υπακούσει  στην παραγγελία της: «Καλώς όρισες, του είπε. Λίγο νωρίς μου κόπιασες...Μα τι μπορώ να κάνω; Κι εσύ εντολές εκτελείς...Θα με περιμένεις όμως να τελειώσω κάποιες δουλειές πριν φύγουμε!»

Ο Άγγελος τι να κάνει, φτερούγισε προς τον κήπο, κούρνιασε στη μεγάλη άσπρη τριανταφυλλιά και καθώς έψαχνε θέση να βολευτεί, έσεισε τα κλαδιά της και τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα άρχισαν να πέφτουν στο χώμα σαν αθόρυβος χορός από πεταλούδες. Ένα αηδόνι που είχε φωλιάσει εκεί πριν από εκείνον, κελάηδησε για λίγο στο αυτί του και μετά κρύφτηκε στην αγκαλιά του περίεργο ν΄ακούσει πώς χτυπάει η καρδιά ενός Αγγέλου…

Ένα παραμύθι πολύ τρυφερά γραμμένο που αφήνει μια γεύση παραμυθίας και μια γλύκα στην ψυχή!

(Απευθύνεται σε ηλικίες 7 ετών και άνω)

Τo βιβλίο πολυαισθητηριακής προσέγγισης «ΚΑΤΙ ΧΑΝΩ, ΚΑΤΙ ΒΡΙΣΚΩ» των Μάρως και Δημήτρη Αισώπου από τις εκδόσεις Ήρα Εκδοτική,  κυκλοφορεί στην ελληνική νοηματική γλώσσα και στη γραφή BRAILLE.

Σχόλια